Oosterhout, 22 juni 2022 – Hera Life en BNP Paribas Cardif introduceren Hera Zelfverzekerd. De verzekering keert uit wanneer een zelfstandige (zzp of zmp) een lichamelijke functie verliest.

Hera Zelfverzekerd keert uit wanneer zelfstandig ondernemers door een lichamelijke aandoening naar verwachting meer dan 12 maanden:

  • Niet meer kunnen zien, horen of spreken
  • Niet meer mobiel zijn
  • Geen armen of handen meer kunnen gebruiken 

Meer dan ongevallenverzekering en een alternatief voor een AOV
De verzekering biedt meer dan een ongevallenverzekering en classificeert zich niet als een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), omdat de uitkering niet gekoppeld is aan een beroep en ook niet gebaseerd is op een arbeidsongeschiktheidspercentage of inkomensverlies. De verzekering is met name geschikt voor zelfstandigen die niet willen betalen voor een AOV, maar wel behoefte hebben aan een vangnetoplossing. En voor ondernemers die al een AOV hebben of deelnemen aan een broodfonds, maar graag wat extra zekerheid en bescherming wensen. 

Een vrij te besteden, eenmalige uitkering
Tegen een lage maandelijkse premie biedt Hera Zelfverzekerd financiële ondersteuning in de vorm van een éénmalige uitkering tussen de € 35.000 en € 200.000. Dit bedrag kiest de ondernemer zelf en de uitkering is belastingvrij. Hera Zelfverzekerd is een vangnetoplossing die gebruikt kan worden om werk en leven opnieuw in te richten. Bijvoorbeeld om een periode van inkomensverlies op te vangen, voor (om)scholing, een vervanger in te huren of om de nodige woningaanpassingen te doen. Vrijwel alle beroepen zijn verzekerd. 

Een maatschappelijk probleem: steeds minder zelfstandigen verzekerd
Het aantal zelfstandigen (zzp & zmp) in Nederland stijgt al jaren, maar steeds minder zelfstandigen verzekeren zich tegen arbeidsongeschiktheid. Een trend die grote maatschappelijke risico’s met zicht meebrengt. Enkele feiten op een rij:

  • In 2021 waren er in Nederland 1,1 miljoen mensen met een hoofdbaan als zzp'er, dat is 12% van alle werkenden. (bron CBS)
  • 1 op de 4 ondernemers raakt arbeidsongeschikt. (bron Adfiz)
  • 75% van de zelfstandigen heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. (bron CBS)


Meer informatie over Hera Zelfverzekerd is te vinden op: https://heralife.nl/hera-zelfverzekerd-klant/