Wij doen ons best om geen fouten te maken. Maar soms gaat er wel eens wat mis. Uw adviseur herstelt dit dan. Daarvoor moet u hem betalen. Gebeurt dit bij u? Dan betalen wij dit geld aan u terug. Dit staat in de herstelkostenregeling van het Verbond van Verzekeraars.

De herstelkostenregeling is bedoeld voor producten die vallen onder het provisieverbod. Dit staat vanaf 1 januari 2013 in de wet. Bij ons gaat het om de Hypotheek Aflos Verzekering.

De herstelkostenregeling gaat over fouten die wij vanaf 1 januari 2013 maken. Bijvoorbeeld bij het maken van documenten en offertes die bij uw verzekering horen. Uw adviseur controleert deze documenten altijd. Ziet hij een fout? Dan laat hij dat aan ons weten. Wij passen de fout dan aan. Uw adviseur controleert de documenten daarna nog een keer. Dat hoort allemaal bij de normale werkwijze. Ontdekt u of uw adviseur later toch een fout? Dan gaat de herstelkostenregeling in.

Uw adviseur laat ons weten als de herstelkostenregeling moet ingaan. U kunt dit ook zelf aan ons laten weten. Is de fout opgelost? Dan stuurt de adviseur u een rekening. Deze moet u eerst zelf betalen. Daarna stuurt u de rekening naar ons. Dan betalen wij het bedrag aan u terug.
 

Hoe stuur ik een rekening op?

U kunt de rekening op twee manieren naar ons sturen.
  • Stuur een e-mail naar: info@bnpparibascardif.nl.
  • Stuur een brief naar:

    BNP Paribas Cardif Contact Center
    Postbus 4006
    4900 CA Oosterhout
Zet op de rekening uw polisnummer of verzekeringsnummer. En uw rekeningnummer. Voldoet u aan de regels van de herstelkostenregeling? Dan betalen wij u binnen zes weken.

Vraag & antwoord

Contentverzamelaar

Wat is de herstelkostenregeling?

BNP Paribas Cardif doet haar best om geen fouten te maken. Maar soms gaat er wel eens wat mis. Uw adviseur moet dit dan herstellen. Daarvoor moet u hem betalen. Gebeurt dit bij u? Dan betaalt BNP Paribas Cardif dit geld aan u terug. Dit staat in de herstelkostenregeling van het Verbond van Verzekeraars.

Waarom betalen jullie de rekening niet aan de adviseur?

Op 1 januari 2013 is er een provisieverbod ingevoerd. Dat betekent dat een verzekeraar voor complexe en impactvolle producten geen geld aan uw adviseur mag betalen.

Voor welke producten is de herstelkostenregeling?

De herstelkostenregeling is bedoeld voor producten die vallen onder het provisieverbod. Dit staat vanaf 1 januari 2013 in de wet. Bij BNP Paribas Cardif gaat het om de Hypotheek Aflos Verzekering.

Voor welke fouten is de herstelkostenregeling?

De herstelkostenregeling gaat over fouten die BNP Paribas Cardif vanaf 1 januari 2013 maakt. Bijvoorbeeld in de opmaak van polissen. Of in andere documenten en offertes die bij uw polis horen. Uw adviseur controleert deze documenten altijd. Ziet hij een fout? Dan laat hij dat aan ons weten. Wij passen de fout dan aan. Uw adviseur controleert de documenten daarna nog een keer. Dat hoort allemaal bij de normale werkwijze. Ontdekt u of uw adviseur later toch een fout? Dan gaat de herstelkostenregeling in.

Hoe werkt de herstelkostenregeling?

Uw adviseur laat ons weten als de herstelkostenregeling moet ingaan. U kunt dit ook zelf aan ons laten weten. Is de fout opgelost? Dan stuurt de adviseur u een rekening. Deze moet u eerst zelf betalen. Daarna stuurt u de rekening naar ons. Dan betalen wij het bedrag aan u terug.

Hoe dien ik een rekening in?

U kunt de rekening op twee manieren naar ons sturen.

  • Stuur een e-mail naar: info@bnpparibascardif.nl.
  • Stuur een brief naar:
    BNP Paribas Cardif
    Cardif Contact Center
    Postbus 4006
    4900 CA Oosterhout

Zet op de rekening uw polisnummer of offertenummer. En uw rekeningnummer. Dan betalen wij u binnen zes weken.

Betalen jullie elke rekening?

Nee, het bedrag op de rekening moet overeenkomen met het uurloon van de adviseur. En met zijn werkzaamheden. BNP Paribas Cardif controleert dit. We kijken of het uurloon klopt met het bedrag dat op de website van de adviseur staat. We betalen maximaal € 150,- per uur.