Oosterhout, 14 februari 2020 – Vanaf 1 februari 2020 is Christophe de Longueville de nieuwe CEO van BNP Paribas Cardif in Nederland. Sinds 2009 is De Longueville al CEO van BNP Paribas Cardif België en gaat nu beide landen aansturen om synergie te creëren en gemeenschappelijke projecten te ontwikkelen.

De Nederlandse Bank heeft de aanstelling goedgekeurd. Daarmee bestaat de statutaire directie van BNP Paribas Cardif in Nederland uit Christophe de Longueville (CEO), Marieke van Zuien (CCO) en Wim Eikelboom (CFO). Van Zuien zal zich ook op beide landen gaan richten en wordt CCO van zowel BNP Paribas Cardif in Nederland als in België.

"Deze bestuurswijzigingen zijn een eerste stap in de realisatie van onze nieuwe strategie: onze krachten bundelen om synergie te creëren en gemeenschappelijke projecten te ontwikkelen. Ik kijk er enorm naar uit om met beide organisaties nieuwe kansen te ontdekken en te benutten. Daarnaast gaan we nauwer samenwerken met de andere BNP Paribas-entiteiten in Nederland om nog meer potentieel in de Nederlandse markt te benutten." aldus De Longueville.

Bij BNP Paribas Cardif in België heeft De Longueville onder andere succesvol het meerjarig strategisch plan opgezet en geïmplementeerd. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de digitale transformatie van het bedrijf en voor de introductie van het Customer Centric-programma.