Oosterhout, 31 januari 2019 – BNP Paribas Cardif heeft de Hypotheek Aflos Verzekering verbeterd. Het product is verder vereenvoudigd; wat zorgt voor een forse verruiming van de doelgroep. Door deze verruiming kan de Hypotheek Aflos Verzekering nu bij 80% van de hypotheken worden afgesloten.

40% van de schuld bij de start van de hypotheek verzekerd

De belangrijkste wijziging is dat het product niet meer samenhangt met de Loan to Value. Dit maakt het product eenvoudiger voor de adviseur en is daardoor ook veel makkelijker uit te leggen aan de klant. Voorheen loste de verzekering af tot 60% LTV op het moment dat de klant in de WIA komt. Nu staat bij de berekening van de uitkering het hypotheekbedrag centraal. BNP Paribas Cardif verzekert nu 40% van de schuld bij de start van de hypotheek. Het maximale (eenmalige) bedrag dat uitgekeerd wordt is € 150.000.

Beschikbaar voor alle hypotheekbedragen

Daarnaast wordt er niet meer gekeken naar een minimaal of maximaal hypotheekbedrag. Tot nu toe was de verzekering alleen beschikbaar voor klanten met een hypotheek tussen de € 50.000 en € 400.000. De vernieuwde Hypotheek Aflos Verzekering hangt niet meer samen met de hoogte van de hypotheek en is daardoor voor een veel grotere doelgroep beschikbaar.

Samen de klantreis zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken

"Wij hebben de feedback vanuit de markt en de ontwikkelingen van de huizenprijzen meegenomen voor een review van onze Hypotheek Aflos Verzekering", aldus Marieke van Zuien, Commercieel Directeur van BNP Paribas Cardif. "Sinds de introductie van de Hypotheek Aflos Verzekering in 2017 hebben we een hoop enthousiaste reacties uit de markt ontvangen, maar uiteraard zijn er ook altijd punten voor verbetering. Ons product is in de eerste plaats gebaseerd op eenvoud en betaalbaarheid. We zijn trots dat we met deze lancering een nog simpelere verzekering voor arbeidsongeschiktheid neer kunnen zetten. Zo dragen we, samen met de adviseur, bij aan een klantreis die zo gebruiksvriendelijk en begrijpelijk mogelijk is."

De eerste eenvoudige en duidelijke basisverzekering voor arbeidsongeschiktheid

In 2017 introduceerde BNP Paribas Cardif de Hypotheek Aflos Verzekering; de eerste eenvoudige en duidelijke basisverzekering voor arbeidsongeschiktheid. De Hypotheek Aflos Verzekering lost in één keer de top van de hypotheek af als de klant arbeidsongeschikt raakt. Dit verlaagt de hypotheek, waardoor de maandelijkse hypotheeklasten dalen op het moment dat de klant dit goed kan gebruiken. Meer informatie staat op https://www.bnpparibascardif.nl/arbeidsongeschiktheid.