Aanhoudend herstel van de activiteiten in 2021, ondersteund door een gediversifieerd bedrijfsmodel

BNP Paribas Cardif toonde wereldwijd haar veerkracht tijdens de pandemie in 2020, dankzij een diversificatie strategie en digitale expertise. Het herstel van de activiteiten van de verzekeraar zette zich in 2021 voort, ondersteund door een gediversifieerd bedrijfsmodel.

  • De nettowinst voor belastingen bedroeg 1,4 miljard euro, een marginale daling van 1% , vooral vanwege de impact van claims en investeringen in projecten om het zakelijk momentum te ondersteunen. 
  • Bruto geboekte premies voor de verzekeringsactiviteiten van de BNP Paribas Groep bereikten een historisch niveau van 32,6 miljard euro, een stijging van 32%  vergeleken met 2020. 
  • Op 31 december 2021 had BNP Paribas Cardif 282 miljard euro aan activa onder beheer, een stijging van 7%  in vergelijking met 2020. Investeringen met positieve impact door BNP Paribas Cardif in 2021 bedroegen in totaal 1,5 miljard euro (tegenover 1,2 miljard in 2020).

BNP Paribas Cardif zette haar groei voort in 2021 door bijna honderd partnerships te ondertekenen of te vernieuwen wereldwijd.

Bijdrage België en Nederland aan internationale resultaten
Sinds 2020 staat CEO Christophe De Longueville aan het roer van BNP Paribas Cardif België en Nederland. Het afgelopen jaar hebben verschillende deals en samenwerkingen in zowel België als Nederland bijgedragen aan de uitstekende internationale resultaten. 

Verbeterde proposities dankzij samenwerking binnen de hypotheekketen
Verschillende proposities zijn verrijkt dankzij samenwerkingen binnen de hypotheekketen. Zo heeft de verzekeraar in Nederland als eerste een aankoopkostendekking toegevoegd aan haar (bank)garantie. Daarnaast werd de Hypotheek Aflos Verzekering beschikbaar voor lopende hypotheken. Ook werd in Nederland een start gemaakt met volmachten met meerdere productlijnen en werden er twee proposities ontwikkeld met partner TAF. In België werd in 2021 de samenwerking met een aantal grote partners uitgebreid. Met internationale insurtech Qover werd een nieuwe digitale klantreis ontwikkeld voor het verzekeringsaanbod binnen het hypotheekproces. Deze digitale oplossing kan door alle partners van BNP Paribas Cardif worden geïntegreerd met behulp van open API-technologie. De eerste partner die hiervan geprofiteerd heeft is de online Keytrade Bank.