Oosterhout, 15 november 2022 – Verzekeraar BNP Paribas Cardif heeft samen met digitaal financieel platform Accelerate een rebound proces ontwikkeld waarbij na het hypotheekadvies automatisch een e-mail naar de klant wordt gestuurd om de financiële risico's bij arbeidsongeschiktheid nogmaals onder de aandacht te brengen en online een verzekering te laten sluiten.

De missie van BNP is om verzekeren toegankelijker te maken, wat inhoudt dat verzekeringen gemakkelijk te begrijpen, te sluiten en te gebruiken moeten zijn, zodat mensen zichzelf beter kunnen beschermen en de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien.
Bij het afsluiten van een hypotheek hebben mensen veel aan hun hoofd waardoor ze de financiële risico’s bij arbeidsongeschiktheid tijdens de looptijd van hun hypotheek niet altijd kunnen overzien. Een belangrijk onderwerp want de meeste huiseigenaren kunnen bij arbeidsongeschiktheid niet meer aan al hun financiële verplichtingen voldoen. Toch sluiten maar weinig mensen, ondanks goed advies, hier een verzekering voor af. 

BNP Paribas Cardif bedacht samen met Accelerate een volledig geautomatiseerd, eenvoudig en efficiënt proces. Door het implementeren van dit rebound proces wordt vanuit de adviseur een aantal dagen na het hypotheekadvies automatisch een e-mail gestuurd waarbij de klant op een rustiger moment herinnerd wordt aan de mogelijkheid de financiële risico’s bij arbeidsongeschiktheid te verzekeren. 

Geautomatiseerd
Het volledig geautomatiseerd proces zorgt ervoor dat de klant een aantal dagen na het hypotheekadvies een e-mail ontvangt om zich te beschermen tegen arbeidsongeschiktheid tijdens de looptijd van de hypotheek middels een Hypotheek Aflos Verzekering. 

Eenvoudig en efficiënt 
De klant ontvangt een persoonlijk verzekeringsaanbod in zijn vertrouwde ‘mijnomgeving’ en kan dit vervolgens eenvoudig online accepteren. De verzekering lost in één keer een groot deel van de hypotheek af als de klant arbeidsongeschikt wordt.