Breda/Oosterhout, 1 februari 2023 – Sinds begin 2022 worden adviseurs die de Argenta hypotheek aanvragen automatisch gewezen op de mogelijkheid om snel en eenvoudig de Garantiestelling van BNP Paribas Cardif toe te voegen. De twee partijen zetten ook in 2023 hun partnerschap voort en voegen voor klanten die tot 1 mei een Argenta hypotheek met een Garantiestelling van BNP Paribas Cardif aanvragen een kosteloze desktoptaxatie van Calcasa toe om het hypotheekproces nóg efficiënter te maken.

De drie partijen versterken zo samen de hypotheekmarkt. BNP Paribas Cardif Nederland vanuit haar jarenlange ervaring met (bank)garanties gecombineerd met de sterke marktpositie van Argenta en de onafhankelijke en snelle desktoptaxatie van Calcasa.

De bank Argenta heeft vorig jaar de Garantiestelling van BNP Paribas Cardif toegevoegd. Daarmee kan een adviseur voor de klant eenvoudig, snel en tegen een scherp tarief een Garantiestelling regelen voor klanten die de Argenta hypotheek gaan afsluiten. De Garantiestelling biedt zekerheid en maakt de aankoop van een woning gemakkelijker.

Samen willen de partijen de klantreis nog verder ontzorgen. Dit doen ze onder andere door eenvoudige producten en het efficiënter maken van de processen. Met deze stap wordt het hypotheekproces nog meer versneld door het online aanbieden van de desktoptaxatie van Calcasa waardoor de klant de taxatie al binnen 4 uur ontvangt. Nu hebben deze drie partijen samen een actie op touw gezet om deze eenvoudige processen nog meer onder de aandacht te brengen bij en te laten ervaren door klanten en adviseurs.

“Calcasa heeft de desktoptaxatie ontwikkeld om de consument te voorzien van een snelle en betrouwbare taxatie. Een volledig digitaal proces voor adviseur en klant waar de hypotheekverstrekker uiteindelijk gebruik maakt van brondata is waar we naartoe gaan in de markt. De inzet van de desktoptaxatie in het proces van de adviseur leidt tot tijdbesparing en geeft daarmee sneller duidelijkheid. Het initiatief met BNP Paribas Cardif en Argenta is een mooie samenwerking in de keten en maakt het nog makkelijker voor de adviseur en de klant” Tijs Pellemans, Algemeen Directeur Calcasa.

“Argenta is een verantwoordelijke, eenvoudige en prijsbewuste bank en blijft daaraan werken. Deze actie van een kosteloze desktoptaxatie samen met BNP Paribas Cardif en Calcasa sluit perfect aan op ons karakter. Het toont ook hoe we door samenwerking nog meer kunnen betekenen voor klant en adviseur. Zo willen we de komende jaren gezond blijven groeien in Nederland met daarbij een productieve samenwerking met onze partners in de hypotheekketen.” Sander Blommaert, CEO Argenta Nederland.

“Als dé expert op het gebied van (bank)garanties kiest BNP Paribas Cardif voor samenwerking met partners in de hypotheekketen. De toevoeging van de desktoptaxatie van Calcasa aan het hypotheekproces met Argenta, sluit naadloos aan bij onze partner-strategie en maakt verzekeren eenvoudig en dus toegankelijker." Guido Wassink, Head of Sales & Business Development bij BNP Paribas Cardif Nederland.