In ons beleggingsbeleid staan de volgende regels voor duurzaam beleggen

 1. We investeren minimaal 20% van ons aandelenkapitaal in duurzame fondsen. We blijven altijd kijken naar opties om verder te verduurzamen.
 2. We beleggen in groene obligaties. Bij aankoop van nieuwe obligaties zal de asset manager de voorkeur geven aan deze groene obligaties. Dit zijn obligaties waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor afzonderlijke en specifieke duurzame investeringsprojecten. Deze zijn gericht op bijvoorbeeld zonne-energie, windenergie, energie uit biomassa, geothermische energie of energiebesparing.
 3. Om onze doelstelling met betrekking tot duurzaam beleggen te onderstrepen is een lijst opgesteld met ongewenste partijen. De partijen worden uitgesloten aangezien zij niet bezig zijn met het verkleinen van de CO2-voetafdruk of niet bijdragen aan de strategie rond energietransitie en het bevorderen van het klimaat. Daarnaast zijn alle investeringen in de tabaksindustrie verboden.

Bij het aankopen van nieuwe investeringen in obligaties wordt er gekeken naar de ESG-score, zoals bepaald door het beoordelingsbureau Vigéo. Vigéo is één van de belangrijkste bureaus in Europa dat de duurzaamheid van beleggingen in organisaties meet. ESG staat voor 'environmental', 'social' en 'governance'.
 

Aandelen

Om de doelstelling voor duurzame fondsen te halen, hebben we twee fondsen uitgekozen: Candriam Sustainable World en BNP Paribas Aqua. Candriam Sustainable World belegt in verschillende wereldwijde organisaties die heel sterk zijn op het gebied van duurzame ontwikkeling. BNP Paribas Aqua is een speciaal fonds dat investeert in internationale bedrijven die zich met water bezighouden.
 

Staatsobligaties

Bij de keuze voor nieuwe investeringen in staatsobligaties geven we de voorkeur aan obligaties van landen die zich hebben gecommitteerd aan de belangrijkste internationale overeenkomsten met betrekking tot het respecteren, beschermen en bevorderen van mensen- en arbeidsrechten.
 

Bedrijfsobligaties

Als we nieuwe investeringen doen in bedrijfsobligaties kijken we ook naar de ESG-score voor:

 • mensenrechten
 • maatschappelijke betrokkenheid
 • milieu
 • corporate governance
 • hoe bedrijven zich gedragen op de markt
 • hoe bedrijven omgaan met hun personeel

We beleggen in een aantal groene obligaties:

 • Stockland Bonds investeert de opbrengst in duurzame bouwprojecten.
 • Engie gebruikt de opbrengst van groene obligaties voor de financiering van projecten die zijn gericht op de ontwikkeling van duurzame energie en energiebesparingsmaatregelen.
 • Région Île de France belegt in nieuwe projecten rond wind- en zonne-energie.
 • En Région Île de France investeert in het moderniseren en verbeteren van waterkrachtcentrales.
   

U zit goed bij bnp paribas cardif

Icon Image
33
landen actief
Icon Image
8,5
klanttevredenheid
Icon Image
25+
jaar ervaring