TAF breidt haar AOV-aanbod voor werknemers uit met de introductie van de Hypotheekbeschermer. Het is een eenvoudige verzekering voor eigenwoningbezitters die ervan verzekerd willen zijn dat ze hun hypotheeklasten kunnen blijven betalen bij arbeidsongeschiktheid. De Hypotheekbeschermer lost in één keer een deel van de hypotheek af als de verzekerde in de WIA komt. Hierdoor worden de hypotheeklasten verlaagd en neemt de restschuld af. Verzekeraar achter de TAF Hypotheekbeschermer is BNP Paribas Cardif in Nederland, die in 2017 de aflosverzekering introduceerde in Nederland.

Aflossing ineens bij arbeidsongeschiktheid
De TAF Hypotheekbeschermer lost in één keer tot de helft van de hypotheek af op het moment dat de verzekerde in de WIA komt. Het verzekerd bedrag daalt annuïtair op basis van een percentage naar keuze. Met een looptijd van maximaal 30 jaar kan deze precies worden afgestemd op de hypotheek. Het product is ideaal voor starters met een annuïteitenhypotheek, maar ook geschikt voor oversluiters en doorstromers op de huizenmarkt. Door de aflossing van de hypotheek dalen direct de maandlasten en de verlaging van de hypotheekschuld zorgt voor meer flexibiliteit. De Hypotheekbeschermer kan zowel bij een nieuwe als bij een lopende hypotheek worden afgesloten.

Aanvullende dekking bij werkloosheid
Naast arbeidsongeschiktheid, kan bij een nieuwe hypotheek werkloosheid worden meeverzekerd. Dit betreft een periodieke uitkering. Als de ww-uitkering van het UWV stopt en de verzekerde heeft nog geen nieuwe baan gevonden, keert de verzekering maximaal 12 maanden uit. Het verzekerd bedrag wordt bepaald aan de hand van de hoogte van de hypotheek.

Eenvoudig te adviseren
Voor de adviseur is de Hypotheekbeschermer een eenvoudig te adviseren oplossing. Samen met de klant wordt bepaald welk percentage van de hypotheek wordt afgelost bij arbeidsongeschiktheid en hoelang de verzekering loopt. In het uitkeringsschema dat bij aanvang van de verzekering wordt verstrekt, ziet de klant wat wordt uitgekeerd op welk moment. Omdat er direct wordt uitgekeerd zodra de verzekerde in de WIA komt, is de verzekering helder uit te leggen aan de klant. Acceptatie gaat eenvoudig en snel via een online gezondheidsverklaring.

TAF directeur Nicole Hollander: 'We hadden al oplossingen in huis met een periodieke uitkering die het inkomen aanvullen en de woonlasten verzekeren. Een oplossing die de lasten blijvend verlaagd door een aflossing ineens bij arbeidsongeschiktheid ontbrak nog. We zijn dan ook verheugd dat wij deze verzekeringsoplossing in samenwerking met BNP Paribas Cardif toevoegen aan ons assortiment. Met de TAF Hypotheekbeschermer hebben we nu alle smaken in huis en kunnen we in elke klantsituatie een passend aanbod doen. Zo worden we steeds meer een 'one-stop-shop' op het gebied van overlijdensrisico en arbeidsongeschiktheid voor het intermediair.'

Commercieel directeur BNP Paribas Cardif België en Nederland Marieke van Zuien voegt toe: "Al 25 jaar zijn wij de specialist in betalingsbescherming, met name als het gaat om de risico's als arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Het is onze missie om verzekeren toegankelijker te maken. Door deze verzekering samen met TAF in de markt te zetten, maken we de aflosverzekering breder toegankelijk in de markt. En zetten we ons samen in om zoveel mogelijk mensen te beschermen tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid."