Hieronder leest u een interview met Brian Vriend van Finenzo over zijn ervaringen met de Hypotheek Aflos Verzekering.

Wie ben je en waar werk je?

Ik ben Brian Vriend. Sinds april 2015 werk ik bij Finenzo Zaanstad, dus ruim twee jaar nu. Ik richt mij volledig op hypotheken en ik zie vaak starters. Dit ligt ook dichtbij mezelf, aangezien ik 27 jaar ben.

Wat was je eerste reactie op de Hypotheek Aflos Verzekering?

Eigenlijk wel enthousiast. Veel mensen kijken niet naar verzekeringen om, maar als hypotheekadviseur ben je verplicht om je zorgplicht goed aan te kaarten. Arbeidsongeschiktheid vind ik een lastig risico. De Hypotheek Aflos Verzekering laat zien dat het ook anders kan.

De woonlastenverzekering en de Hypotheek Aflos Verzekering zijn twee heel verschillende oplossingen, die ervoor zorgen dat je in je huis kan blijven wonen bij arbeidsongeschiktheid.

Wat voor reacties krijg je op de aflossing? Dus een structurele oplossing?

De aflossing is denk ik het grootste voordeel vergeleken met andere oplossingen. Als er iets gebeurt, kan het ook nooit meer teruggedraaid worden. Bij een woonlastenverzekering is het natuurlijk zo dat als je weer kan werken, je uitkering ook wordt stopgezet. Dat is ook logisch, maar dat heb je bij de Hypotheek Aflos Verzekering niet. Dat vind ik een voordeel ten opzichte van een andere oplossing.

Hoe neem je de Hypotheek Aflos Verzekering mee in je advies?

Wij hebben de standaard adviesconstructies. Die rekenen uit of er een tekort ontstaat. Ik zie veel starters en die lenen vaak op het maximum van hun inkomen. Dus ik weet vaak van tevoren al dat er een tekort gaat ontstaan. In het eerste gesprek bespreek ik dit en laat ik ze erover nadenken. Tijdens het bespreken van het adviesrapport of de offerte laat ik de cijfers en oplossingen zien.

Zelf neem ik altijd de originele woonlastenverzekering die het inkomen een stukje aanvult én de Hypotheek Aflos Verzekering die er juist voor zorgt dat je minder inkomen nodig hebt mee in mijn advies. Er is wat verschil in premie. De een is meer gericht op de eerste tien jaar van je hypotheek. De ander meer op de gehele looptijd. De keuze laat ik verder aan de klant. Het is maar net wat de klant wil afdekken.

Waar zou je zelf voor kiezen?

Wat betreft de premie is de Hypotheek Aflos Verzekering over het algemeen iets gunstiger, maar hij is natuurlijk ook weer voor de kortere termijn. Ik denk dat ik toch wel zelf voor de Hypotheek Aflos Verzekering zou kiezen, omdat je van tevoren duidelijk weet waar je aan toe bent. Bij de woonlastenverzekering krijg je een aanvulling op je inkomen, maar je weet nooit hoelang dat gaat duren. Ik ben toevallig zelf op zoek naar een huis, dus wie weet vraag ik binnenkort een Hypotheek Aflos Verzekering voor mezelf aan!