Regelmatig organiseren wij workshops over arbeidsongeschiktheid in het hypotheekadvies. Tijdens deze workshops staan het risico op arbeidsongeschiktheid en de Hypotheek Aflos Verzekering centraal. Een aantal van deze workshops geven we samen met Rob Timmermans van Impact opleidingen. Albert van der Poll van Van der Poll Financiële Diensten heeft de workshop onlangs gevolgd en hij deelt graag zijn ervaring met u.

Wie bent u en waar werkt u?

“Ik ben Albert van der Poll en ik ben eigenaar van Van der Poll Financiële Diensten in Almelo.”

Waarom hebt u zich aangemeld voor de workshop?

"Omdat advisering over arbeidsongeschiktheid een lastig onderwerp blijft. Het is moeilijk ter sprake te brengen en uit te leggen. Zeker de oplossing, omdat de klant die vaak niet ziet."

Wat is u het meest bijgebleven van de workshop?

“De eenvoud is mij het meest bijgebleven van de workshop. Ik vind het belangrijk dat je door de eenmalige aflossing van de Hypotheek Aflos Verzekering de hypotheek aflossingsvrij kunt maken. Het is ook prettig dat standaard het UWV wordt gevolgd. Geen discussie of de klant wel of niet arbeidsongeschikt is. Daardoor geen rompslomp met het aanleveren van informatie.”

Vindt u het nu eenvoudiger om arbeidsongeschiktheid mee te nemen in uw advies?

“Ik vind het nu makkelijker om arbeidsongeschiktheid te bespreken met de klant. De eyeopener was het advies van Rob Timmermans om arbeidsongeschiktheid aan het begin van het adviesgesprek te benoemen en niet achteraf. Het hoeft niet uitgebreid aan het begin besproken te worden, maar het moet wel benoemd worden. Dat maakt het makkelijker dan aan het einde van het adviesgesprek.”