Oosterhout, 8 mei 2018 – Door de recente aansluiting van BNP Paribas Cardif op HDN, kan de Hypotheek Aflos Verzekering direct aangevraagd worden via de adviespakketten Adviesbox, Finix en Unit4 Scenario Advies.

Schuldverlaging in plaats van inkomensaanvulling

De drie adviespakketten zijn de eerste partijen die de Hypotheek Aflos Verzekering hebben opgenomen. Tot nu toe was de verzekering alleen aan te vragen via het extranet van BNP Paribas Cardif: Finagora. Door de HDN-aansluiting kan dit nu ook direct. De verzekering van BNP Paribas Cardif gaat in tegenstelling tot de traditionele woonlastenbeschermer uit van een verlaging van de hypotheekschuld van de klant, in plaats van een aanvulling op het inkomen. Dit is een totaal nieuwe manier van het ondervangen van de financiële gevolgen bij arbeidsongeschiktheid. BNP Paribas Cardif is in gesprek met de overige softwareleveranciers om ook daar het aanvragen van hun nieuwste product mogelijk te maken. Snel en efficiënt aanvragen indienen via Finagora blijft uiteraard ook gewoon mogelijk.

Productinnovatie mede mogelijk door adviespakketten

Marieke van Zuien, commercieel directeur van BNP Paribas Cardif is verheugd over de aansluiting op HDN en de integratie in de pakketten. "De kracht van de Hypotheek Aflos Verzekering zit in de eenvoud. Door deze ontwikkelingen is die nog verder toegenomen. Door het provisieverbod mogen wij softwarepartijen niet betalen voor het aanpassen van pakketten, dus we waren volledig afhankelijk van hun wil en vermogen om te innoveren. We hebben op een bijzonder prettige en constructieve manier met deze partijen samengewerkt. En we vertrouwen erop dat we in de toekomst samen verdergaande vernieuwing zullen realiseren."

De Hypotheek Aflos Verzekering lost in één keer de top van de hypotheek af

Met de introductie van de Hypotheek Aflos Verzekering liet de verzekeraar begin 2017 het tijdperk van maatwerk binnen woonlastenbescherming los. Aanleiding waren ontwikkelingen in wet- en regelgeving en toenemende complexiteit van het hypotheekadvies. BNP Paribas Cardif stapte over naar een confectie-aanpak die maakt dat het eenvoudiger kan, met minder opties en keuzes. De Hypotheek Aflos Verzekering lost in één keer de top van de hypotheek af op het moment dat de klant in de WIA komt. BNP Paribas Cardif keert uit aan de geldverstrekker. Die op zijn beurt het bedrag aflost op de hypotheek. Hierdoor dalen de maandelijkse hypotheeklasten structureel. En wordt een mogelijke restschuld verlaagd of voorkomen. De Hypotheek Aflos Verzekering is een eenvoudige, gemakkelijk uit te leggen basisverzekering voor arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, die daarmee ook voordelen biedt voor de adviseur. De aansluiting op HDN en de opname in de adviespakketten zorgen voor nog meer tijdsbesparing en gemak.

Handleidingen aanvragen Hypotheek Aflos Verzekering

Om de adviseur nog wat verder op weg te helpen in het aanvragen van de Hypotheek Aflos Verzekering, is er bij de adviespakketten gezorgd voor handleidingen. Hierin wordt stap voor stap beschreven hoe de adviseur de aanvraag kan indienen. Ze zijn te vinden op Finagora.