Oosterhout, 18 april 2017 - BNP Paribas Cardif, het verzekeringsonderdeel van BNP Paribas, introduceert de Hypotheek Aflos Verzekering en geeft daarmee de niche hypotheekbescherming opnieuw vorm. Het product is eenvoudig af te sluiten door een grote doelgroep en snel aan te vragen.

De Hypotheek Aflos Verzekering lost in één keer de top van de hypotheek af
De Hypotheek Aflos Verzekering lost in één keer de top van de hypotheek af op het moment dat de klant in de WIA komt. BNP Paribas Cardif keert uit aan de geldverstrekker. Die op zijn beurt het bedrag aflost op de hypotheek. Hierdoor dalen de maandelijkse hypotheeklasten structureel. En wordt een mogelijke restschuld verlaagd of voorkomen. Met dit nieuwe product laat BNP Paribas Cardif het tijdperk van maatwerk binnen woonlastenbescherming los. De Hypotheek Aflos Verzekering is een eenvoudige en duidelijke basisverzekering voor arbeidsongeschiktheid, die ook voordelen biedt voor de adviseur. Het efficiënte en volledig digitale aanvraagproces en de online acceptatie zorgen voor tijdsbesparing en gemak.

Optionele dekking voor werkloosheid
Naast arbeidsongeschiktheid kan de klant kiezen voor een werkloosheidsdekking. Ook deze dekking wijkt af van de werkloosheidsdekking bij een klassieke woonlastenbeschermer. De maandelijkse uitkering start namelijk nadat de werkloosheidsuitkering van het UWV stopt en de klant nog steeds werkloos is. Zodat de klant een uitkering ontvangt op het moment dat het echt nodig is. Ook de werkloosheidsdekking is gekoppeld aan de hypotheek en niet aan het inkomen.

Eenvoud en snelheid staan centraal
Eenvoud staat zowel in het product als in het proces centraal. Het is een eenvoudig product waarbij het probleem en de oplossing begrijpelijk worden gepresenteerd. De adviseur hoeft maar een paar gegevens van de klant in te voeren, waaronder de persoonsgegevens en het hypotheekbedrag. De klant rondt vervolgens zelf thuis het digitale aanvraagproces af. Daardoor kost het de adviseur weinig tijd en kan de klant toch de betreffende risico's afdekken. De klant ontvangt bij de start van de verzekering een uitkeringsschema, dat niet verandert tijdens de looptijd. Op dit schema kan de klant precies zien hoe hoog de uitkering uit de Hypotheek Aflos Verzekering is op het moment dat hij voor het eerst recht heeft op een WIA-uitkering. Dit biedt duidelijkheid vooraf.

Nieuwe standaard in de aanpak van betalingsbescherming
"Wij geloven dat de klassieke woonlastenverzekering als oplossing voor betaalbaarheid van de hypotheek niet meer past bij de realiteit van vandaag", aldus commercieel directeur Marieke van Zuien. "Maar het risico is voor het overgrote deel van de hypotheeksluiters heel relevant, en impactvol als het zich voordoet. Met de Hypotheek Aflos Verzekering adresseren wij dit risico, al twintig jaar ons specialisme, op een totaal andere manier. We hebben in de voorbereiding uitgebreid gesproken met klanten, adviseurs, banken, opleiders, maar ook met de toezichthouder. Gezien de reacties van alle stakeholders in de markt zijn we ervan overtuigd dat een eenvoudig, betaalbaar product dat de klant blijvend helpt, een doorbraak wordt in de aanpak van betalingsbescherming en daarmee de nieuwe standaard."