Brussel, 28 juni 2023 – BNP Paribas Cardif en Hypotheek.Winkel introduceren het alternatief voor de waarborg op de derdenrekening bij de notaris: de Garantiestelling. Hiermee zijn zij de eersten met een alternatief voor de waarborg op de Belgische markt en dit is in lijn met haar efficiënte processen. BNP Paribas Cardif verkoopt dit product al sinds 2004 in Nederland en brengt dit product nu op de Belgische markt. De Garantiestelling is nu dus beschikbaar bij de 64 kantoren van Hypotheek.Winkel.

Nieuwe mogelijkheid bij de aankoop van een woning of bouwgrond
Om zekerheid te bieden aan de koper en verkoper van de woning of grond, is nu de Garantiestelling beschikbaar. De Garantiestelling is een waarborg, waarbij BNP Paribas Cardif garant staat voor de waarborgsom, die nodig is bij de koop van een woning. Gaat de koop van de woning of grond niet door en zijn de opschortende voorwaarden verlopen? Dan betaalt BNP Paribas Cardif het afgesproken garantiebedrag aan de notaris. Vervolgens betaalt de koper dit bedrag binnen 30 dagen terug aan BNP Paribas Cardif.


Aanvragen via de makelaar en betalen via de notaris
Wanneer een koper zijn eigen middelen niet kan of wil besteden aan de waarborgsom, dan kan hij kiezen voor de Garantiestelling. Een makelaar van Hypotheek.Winkel vraagt de Garantiestelling dan aan en zorgt voor een artikel in het compromis zodat het voor de notaris duidelijk is dat er is gekozen voor een Garantiestelling. De betaling vindt vervolgens plaats bij de notaris tijdens het verlijden van de akte.