Oosterhout, 1 november 2021 – De vernieuwde Hypotheek Aflos Verzekering van BNP Paribas Cardif is nu ook aan te vragen bij een lopende hypotheek. Daarnaast kiezen klant en adviseur nu zelf het af te lossen bedrag bij arbeidsongeschiktheid. Met deze wijzigingen is de verzekering nu beschikbaar voor de meerderheid van de huiseigenaren in Nederland.

Meer adviesmogelijkheden

Door de verzekering ook beschikbaar te maken bij lopende hypotheken, kunnen adviseurs de verzekering ook op een later, rustiger moment aanbieden aan hun klanten. Daarnaast leent de verzekering zich nu ook uitstekend voor nazorgtrajecten. Adviseur en klant kiezen nu bovendien zelf de hoogte van de aflossing op de hypotheek bij arbeidsongeschiktheid. Een bedrag kan gekozen worden tot maximaal 60% van de hypotheekschuld met een minimum van € 25.000 en een maximum van € 150.000.

Voordeliger bij een nieuwe hypotheek

Wie de verzekering uiterlijk drie maanden na de passeerdatum van de hypotheek aanvraagt, ontvangt 15% korting op de premie voor de arbeidsongeschiktheidsdekking. Ook kan de klant bij een nieuwe hypotheek kiezen voor een aanvullende dekking voor werkloosheid.

De eerste aflosverzekering voor arbeidsongeschiktheid

In 2017 introduceerde BNP Paribas Cardif de Hypotheek Aflos Verzekering; de eerste aflosverzekering voor arbeidsongeschiktheid. De Hypotheek Aflos Verzekering lost in één keer een groot deel van de hypotheek af als de klant arbeidsongeschikt raakt. Dit verlaagt de hypotheek, waardoor de maandelijkse hypotheeklasten dalen op het moment dat de klant dit goed kan gebruiken. Meer informatie staat op https://www.bnpparibascardif.nl/arbeidsongeschiktheid.

“Met de vernieuwde Hypotheek Aflos Verzekering kunnen wij nog meer huishoudens in Nederland bescherming bieden voor arbeidsongeschiktheid. Het is onze missie om verzekeren toegankelijker te maken. Door deze verzekering beschikbaar te maken voor een grotere groep consumenten, komen we een stap dichterbij het behalen van dit doel.” aldus Marieke van Zuien, CCO BNP Paribas Cardif België en Nederland.